Συνήθως τις καθημερινές δεν επιχειρούμε κάποια νέα συνταγή κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου. Εχτές βρήκαμε λίγο χρόνο αφού κοιμήθηκε η Αντιγόνη και είπαμε να τον αφιερώσουμε φτιάχνοντας το εξτραδάκι.

Παρασκευή

Έτσι ο Μανώλης δοκίμασε αυτά τα κράκερ με γεύσης πίτσας κι εγώ αυτή την ομελέτα με ρεβυθάλευρο.

Πρωινό:

Φρούτο: δέσπολα από το χωριό
Πρωτεΐνη: στραπατσάδα με ρεβυθάλευρο και λαχανικά
Υδατάνθρακας: 2 κράκερ με γεύση πίτσας

Λίγα πράγματα για την στραπατσάδα:

Τα λαχανικά που χρησιμοποίησα: 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, 1 κρεμμύδι, 2 καρότα, κουνουπίδι και κρεμμυδάκι δροσερό.

Το λάθος που έκανα: ξεκίνησα την ομελέτα σε μεγάλο τηγάνι, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να τη γυρίσω ανάποδα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τελικά κατέληξε στραπατσάδα.

Το μυστικό είναι: όταν δεν είσαι εξοικιωμένος με τις ομελέτες θα πρέπει να τις φτιάχνεις σε τηγάνι έως 15εκ. ώστε να είναι έυκολο να τις γυρίσεις χωρίς να σπάσουν.

Extra Tip: Για να σπάσουμε την έντονη γεύση του ρεβυθάλευρου, μπορούμε να μοιράσουμε τις ποσότητες χρησιμοποιώντας εκτός από ρεβυθάλευρο και καλαμποκάλευρο.

Credits to: goVegan.gr

Μεσημεριανό:

Λαχανικά: φασολάκια δροσερά με πατάτες της μαμάς Αντιγόνης (τα φασολάκια θεωρούνται λαχανικό και όχι πρωτεϊνικό τρόφιμο).
Το μυστικό για τέλεια φασολάκια με πατάτες που έμαθα από τη μαμά Αντιγόνη, η οποία έμαθε από τη γιαγιά Στελλιανή, είναι να προσθέσεις στην κατσαρόλα λίγη κανέλα. Ταιριάζει τέλεια με τα φασολάκια και απογειώνει τη γεύση τους. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Υδατάνθρακας: πατάτες
Πρωτεΐνη: γίγαντες που έχουμε στο ψυγείο από την Τετάρτη

Στην οικογένειά μας δεν πετάμε ποτέ φαγητό. Εκτός απο τον γνωστό κλισέ λόγο (υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάθε μέρα φαγητό στο τραπέζι τους) ακόμη ένας λόγος είναι ότι για να φτάσει στα πιάτα μας το φαγητό έχει ήδη καταναλωθεί πολύ ενέργεια για να καλλιεργηθεί, να συσκευασθεί και τέλος να μαγειρευτεί.

Στην εποχή που ζούμε, κάθε άλλο παρά σπατάλη ενέργειας έχουμε το περιθώριο να κάνουμε.

Έτσι οι γίγαντες που περίσσεψαν από το μεσημεριανό της Τετάρτης, βρήκαν θέση στο τραπέζι μας και σήμερα.

Απογευματινό Σνακ:

2 Κράκερς με γεύση πίτσας + καρπούζι

Βραδυνό:

Επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια τις καθημερινές να τρώμε το υπερτέλειο φαλάφελ, που βρίσκεις στο Ροβύθι στο κέντρο του Ηρακλείου και τίμησε η Λίλα το βράδυ της Πέμπτης, φροντίζουμε και έχουμε πάντα στην κατάψυξή μας σπιτικό φαλάφελ. Συνήθως φτιάχνουμε 1/2 κιλού ρεβύθια και πολλά απο αυτά πάνε κατάψυξη για ώρα ανάγκης!

Λαχανικά: λάχανο, καρότο
Υδατάνθρακας: σπιτική αράβικη πίτα ολικής
Πρωτεΐνη:  3 μικρά σπιτικά φαλάφελ και λίγο χούμους

και λίγη μουστάρδα για τη νοστιμιά.

Τυλίγω πίτα που έχω αλείψει με χούμους, τοποθετώ 3 μικρά μπιφτέκια σόγιας, λάχανο, καρότο και λίγη μουστάρδα. Μιαμ Μιαμ!

  • Στη φωτογραφία η πίτα που φτιάχνεται για το Μανώλη με 4 φαλαφελάκια:
Image Credits: goVegan.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: